GYÓGYÜDÜLÉSEK

A gyógyturizmus jelentősége egyre nagyobb világszerte.

Románia kiemelkedő szerepet játszhatna e területen, amennyiben ki tudná használni lehetőségeit. Főleg a fürdőgyógyászat, rehabilitáció, az öregedés lassítása területén fejlődhetne hatalmasat és vonzhatná ide a külföldieket, hiszen a szolgáltatások ára az átlagnál jóval alacsonyabb.

A gyógyfürdőkről az utóbbi időben különböző nyelveken készült katalógus népszerűsítés céljából. Ez a kiadvány nemcsak a nagyközönséget, hanem a külföldi orvosok figyelmét is hivatott  Romániára irányítani. Cseke Attila egészségügyi miniszter szerint:

Az európai országok közül Románia a leggazdagabb természetes gyógyhatású lehetőségekben, a kontinens fürdőgyógyászati lehetőségeinek egyharmada az ország területén található. Ezt kell kihasználni. A gyógyászati célú egészségturizmus terén két nagy lehetőség van. Egyrészt a természetes gyógyhatású helyeket kell népszerűsíteni, s a minisztérium alárendeltségében 13 ilyen rehabilitációs tevékenységet végző egység van 3.395 ággyal, másrészt a 2013 októberétől érvénybe lépő uniós előírás, miszerint a betegeknek joguk van bármely országban kezeltetni magukat, jelentős jövedelmet hozhat Romániának, hisz már ma is minden tizedik beteg külföldi illetőségű.

Románia legnépszerűbb gyógyüdülőhelyei között ott van számos erdélyi település is: Szováta, Sugásfürdő, Kovászna, de ott van még Herkulesfürdő, Félixfürdő is.

 

 

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes